top of page
foto.jpg

Kirsten Devos

Ergotherapeut

Auticoach en gezinscoach

Ik weet sinds de kleuterklas dat ik een job wou doen met mensen en gezinnen. Dit was omdat ik toen een vriendinnetje had met het syndroom van down die nooit bij me op de speelplaats mocht zitten. Ik vond dit zeer oneerlijk dat zij geen kansen kreeg en niet met mij kon spelen. Hierdoor ligt mijn hart dus al jaar en dag bij het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Samenwerken met iedereen in het gezin is voor mij heel belangrijk in een begeleiding. Door deze samenwerking kan het gezin samen groeien en samen hun krachten inzetten. Een tak is  sterker als hij gebundeld is.

 

Auticoach

Enkele jaren geleden merkte ik dat er meer gezinnen, waar er sprake was van autisme, met hun hulpvragen naar mij kwamen. Toen ik de eerste gezinnen opstartte merkte ik dat de ervaring die ik had binnen het werken met gezinnen niet op maat was voor deze gezinnen. Anderzijds zag ik ook de krachten van deze jongeren en kinderen en hoe deze vaak op de achtergrond verdwenen door het gebrek aan informatie bij externen. Hierop besloot ik een opleiding te gaan volgen en me meer te verdiepen in de wereld van autisme. Ik ging studeren aan de hogeschool te Antwerpen en ging ook meer begeleidingen doen met jongeren met autisme en hun gezinnen. Tijdens deze begeleidingen merkte ik op dat kleine veranderingen in het leven van deze gezinnen een wereld van verschil kunnen maken en stress kunnen verminderen. En hoe minder stress hoe meer een kind kan groeien en genieten van het leven.

 

Netwerkgericht en oplossingsgericht werken

Ik ben van opleiding netwerk en oplossingsgericht georiënteerd. Dit wil zeggen dat ik in begeleidingen op zoek ga naar personen in het netwerk die het gezin kunnen ondersteunen.  Anderzijds wil dit ook zeggen dat ik start vanuit de kennis, de expertise  en de successen van de gezinnen. De ouders en de jongeren zijn namelijk de expert van hun eigen leven en zijn in het bezit van alle kennis die nodig is om uit een moeilijke situatie te komen.  Alleen is soms dat beetje ondersteuning nodig om deze  kennis terug uit de denkbeeldige rugzak te halen om zo verder te bouwen aan een mooie en veilige toekomst.

Mijn opleidingen

- Bachelor in de orthopedagie

- Bachelor in autismespectrumstoornissen

- Signs of safety

- Nieuwe autoriteit & geweldloos verzet

- Oplossingsgericht werken

bottom of page