top of page

Twee tevreden dames

47576320_263690470992416_414973787314847

Miet Joris

Welbevinden. In alles wat ik doe met kinderen staat welbevinden op de eerste plaats. Een kind dat zich goed voelt in zijn vel en stevig met de voeten in het leven staat, droomt niet elke ouder daarvan?

Orthopedagoog in het Buitengewoon Onderwijs

Als orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs leerde ik dat heel wat kinderen moeite hebben met het omgaan met de massa prikkels die dagelijks op hen afkomt. Vaak is het die ene kleine prikkel die er teveel aan is en zorgt voor een crisis thuis of in de klas. Problematisch gedrag, klinkt het dan al snel. Mijn ervaring leert me dat kinderen vaak nood hebben aan rust, aan ont-spanning en aan iemand die naar hen luistert. Iets wat in mijn coachings van kinderen dan ook regelmatig aan bod komt.

 

Yoga en kinderyoga

Yoga is niet meer weg te denken uit mijn leven. Aanvankelijk was ik gebeten door de Dru yoga-microbe, maar de laatste jaren haal ik mijn energie uit een meer dynamische yogastijl die gebaseerd is op Anusara/Alignment yoga. Dat ik de voordelen van yoga kan doorgeven aan kinderen is mede dankzij de opleidingen Holistische Kinderyoga en Holistische Tieneryoga van het Holistisch Opleiding- en Kindercentrum Arterre. Onder leiding van Helen Purperhart volgde ik bij de Jip & Jan Academie in Nederland tevens een opleiding baby- en dreumesyoga, een opleiding Combatyoga, Wiebelyoga en Kundaliniyoga voor kinderen.

 

Met Happiness Kinderyoga bouwde ik heel wat ervaring op in het begeleiden van kinderen en jongeren. Ik werk samen met verschillende yogastudio’s en scholen en bied er yoga aan voor alle leeftijden. Ook de ouder-kindyoga en de ouder-kind massageworkshops zijn een plezier om te begeleiden. Het mogen ervaren van de verbinding tussen ouder en kind blijft me steeds opnieuw verwarmen.


Ouderschap

Dat ik trotse moeder ben van 2 knappe dochters maakt dat ik zelf dagelijks ondervind dat opvoeden een uitdaging is. Een dochter die erg gevoelig is en net iets meer structuur en duidelijkheid nodig heeft en een andere dochter die houdt van verrassingen en nieuwe uitdagingen, maken het ouderschap ook in mijn gezin bijzonder boeiend. Talentversterkend opvoeden blijft hierin een welgekomen hulpbron. 

 

Begeleiden van ouders, coaches, kinderyogadocenten en scholen

Met veel passie houd ik mij al jaren bezig met het ondersteunen van ouders en leerkrachten. Dankzij Studio Tevree ontdekte ik dat het begeleiden van kinderyogadocenten en kinder- en oudercoaches voor mij ook inspirerend werkt. Na elke workshop of opleiding die ik begeleid overvalt me het gevoel van tevredenheid over de kring van mensen die onze kinderen omringen en voor hen een warm vangnet vormen.

47578607_373317296744575_635300204812802

Mira Huypens

Ik ben zelf een echte believer van talentgericht en positief opvoeden. Ik pas de principes elke dag opnieuw toe bij de opvoeding van mijn twee tienerzonen en tijdens de kindertrainingen en individuele coachings die ik begeleid. Het is zó motiverend als ik zie hoeveel vruchten deze aanpak afwerpt.

Van economist naar gezinswetenschapper, psychotherapeut en coach. 

Enkele jaren geleden maakte ik een serieuze carrièreswitch. Ik lag in het ziekenhuis, herstellend van een longembolie en ik realiseerde mij opeens dat het leven ook heel kort kan zijn. Levensvragen gingen door mijn hoofd: 'Wat wil jij nog verder met je leven doen? Wat heb je tot nu betekend voor de wereld?'. Dat laatste was voor mij duidelijk iets dat nog niet vervuld was. Ik wou echt een verschil maken en mensen helpen om voor zichzelf het optimale uit het leven te halen. Ik besloot een zelfstandige praktijk op te richten, opnieuw te gaan studeren én ik maakte mijzelf de belofte dat ik minimum 30% van mijn tijd zou vrijmaken voor kinderen en jongeren. Zij zijn onze toekomst.

 

Specialisaties

- Studiekeuzebegeleiding

- Stressregulatie

- Versterken van fundamenteel zelfvertrouwen

- Veelgebruikte technieken: KernTalentenanalyse, hartcoherentie, polyvagaaltechnieken, Ericksoniaanse Hypnose, Re-Attach, cognitieve gedragstherapie

Systemisch

Als economist en gezinswetenschapper leg ik graag het verband tussen werk en gezin. Het ene beïnvloedt het andere, en dus ook de opvoeding. Als ouder zijn we rolmodel. Bijgevolg is het noodzakelijk dat we bewust zijn van onze eigen patronen. Ook deze komen aan bod bij een talentgerichte opvoeding.

Ouderschap 

Als mama van twee actieve en tegelijkertijd ook heel gevoelige zonen stelde ik vast dat het voor hen niet altijd makkelijk was om onbevoordeeld hun plekje te mogen innemen. Vaak werd er niet verder gekeken dan het gedrag of het etiket. Daarom ging ik zelf op zoek naar concrete handvaten. Ik volgde het 'Blij met Mij!'- programma en werd talentgericht kindertrainer en coach. In het talentversterkend opvoeden vond ik dé nodige tools om mijn kinderen op een kordate, doch positieve en warme manier te ondersteunen en te stimuleren.

 

Mijn droom

Mijn droom is dat alle kinderen de mogelijkheden krijgen die ze nodig hebben, zodat zij elk hun plekje vinden in deze maatschappij. Zodat ook zij tevreden, vol zelfvertrouwen en futureproof de wereld tegemoet durven gaan met een rugzak vol talent.

bottom of page