top of page

Module 2: Focus en Rust in balans bij kinderen

 

Wat je mag verwachten:

Tijdens deze dag leer je door eenvoudige, korte oefeningen in te spelen op de noden van de kinderen. Je leert concreet hoe je kinderen kan tot rust laten komen na een inspanning, hoe je hun energiepeil weer omhoog kan brengen en hoe je angst en spanning kan verminderen. Je leert kinderen hoe ze in hun drukke, overprikkelende en stressvolle dag momenten van ontspanning, rust en tijd voor zichzelf kunnen inlassen. We gaan op een speelse manier aan de slag met concentratiespelletjes, ademhalingstechnieken, yoga-houdingen, massages, meditaties op kindermaat en ontspannende relaxaties. We vertrekken steeds vanuit de belevingswereld van het kind. Plezier maken en het stimuleren van creativiteit zijn dan ook vaste onderdelen van deze module.

De oefeningen die we aanbieden kunnen zowel klassikaal als individueel worden uitgevoerd en vergen geen ervaring met yoga.

 

Teacher:

Miet Joris is orthopedagoog, kinderyogadocent en mede-bezielster van  Studio Tevree. Ze heeft jarenlang ervaring in het buitengewoon onderwijs en werkte als begeleider in het Ondersteuningnetwerk van het GO!. Als kinderyogadocent organiseert ze lessen kinderyoga (van baby tot tiener), wobbelyoga, ouder-kindyoga, massageworkshops voor ouder en kind en stoelyoga. Binnen Studio Tevree begeleidt ze de kindertrainingen, coacht ze kinderen en ouders en geeft ze workshops rond (digitaal) opvoeden.

 

Bij het succesvol afronden van deze module ontvang je een certificaat.

bottom of page